Két egyszerű Anamé Program életmódgyakorlat és egy tipp a jobb közérzetért

Hogyan fordíthatod át a rossz hangulatot bárhol, bármikor és bármilyen körülmények között?

Neked milyen ma a közérzeted? Tudtad, hogy ma Magyarországon a 18 éven felüliek 10,5 százaléka (ez közel 1 millió főt jelent) vallja magát depressziósnak? Ezzel a betegszámmal pedig a dobogó első helyére kerültünk Európában. A mentális egészség persze nemcsak azt jelenti, hogy ha valaki nem depressziós és nem szorong extrém módon, akkor már rendben is van. Nem, a mentális egészség azt is jelenti, hogy reggel lelkesen és boldogan ébredsz, és érzed, hogy jó dolgok várnak rád. Jókedvűen, reménnyel telve vágsz neki a napnak, vannak céljaid az életben, és érzed, hogy a dolgok jó irányba tartanak. Ez rád mennyire jellemző? 

Ha nem az, akkor is van lehetőséged változtatni! Fontos, hogy mindenki életében vannak olyan helyzetek, amikor nem ez lesz rá a jellemző. Természetes, ha nem mindig érezzük magunkat jól, például ha elvesztünk valakit, aki közel állt hozzánk, vagy komoly krízisen megyünk keresztül. Ha azonban nem igazán ad okot semmi arra, hogy levertek legyünk, mégis állandóan úgy érezzük magunkat, mint akin átment az úthenger, az nem oké. Azt látom, hogy sokszor a legnagyobb gond az, hogy az emberek észre sem veszik, hogy így érzik magukat, vagy azért, mert már annyira megszokták, vagy félnek szembenézni a problémával. Ha pedig észre is veszik, akkor nem mindig egyértelmű, mit is lehetne tenni ilyen helyzetben. Mit kellene mégis megváltoztatni? 

A blog végén találsz két egyszerű gyakorlatot, amiket bátran alkalmazhatsz, ha levertnek és rosszkedvűnek érzed magadat, ám előtte szeretnék még megosztani veled pár gondolatot és a saját történetemet ebben a témában.

Mentális egészségtudatosság

A világban, és így Magyarországon is egyre több figyelmet kapnak a fizikai betegségek mellett a mentális betegségek. Én ezt azért tartom jónak és fontosnak, mert egészen addig, ameddig nem tudjuk, hogy depresszióval küzdünk, szorongunk, vagy más mentális betegségünk van, csak azt vesszük észre, amit okoznak ezek a betegségek: hogy a munkát nem úgy végezzük el, ahogy régebben, hogy a barátainkkal és a családunkkal megváltozott a kapcsolatunk, vagy hogy nincs kedvünk olyan dolgokhoz, amit egyébként régen imádtunk csinálni. Így még inkább belekerülhetünk a negatív gondolati körökbe, és felerősödhet bennünk a bűntudat és az önvád is. De ha tudod, hogy mi a baj, akkor tudsz változtatni és segítséget kérni. Járhatsz pszichológushoz, vagy komolyabb esetben pszichoterápiás kezelésre, és kiegészítésként végezhetsz meditációs és légzőgyakorlatokat, melyeket egyre több szakember is ajánlani szokott a kezelések mellé. Van azonban egy másik oka is, amiért számomra ez fontos téma. 

Az én történetem: depressziótól a mentális egészségig

Az életem első felében nekem is szembe kellett néznem többek között a mentális betegségekkel is, és 10 éves koromtól pszichológushoz kellett járnom depresszió és pszichoszomatikus betegségek miatt. Ezek olyan betegségek, amelyeknek igazoltan lelki oka van, a környezeti stressz pedig tovább súlyosbítja a fennálló egészségügyi állapotot. Környezeti stresszből pedig jutott bőven, mivel bántalmazó családban nőttem fel, ami rányomta a bélyegét a lelkiállapotomra. Állandóan kedvetlen voltam, szomorú és kétségbeesett. És bár ma már kiegyensúlyozott és boldog életet élek, tudom, hogy amikor az ember benne van egy ilyen lelkiállapotban, az milyen kilátástalannak és nehéznek tűnik. Biztos vagyok benne, hogy a gyermekkori lelki nehézségek és a tenni akarás, hogy segítsek másoknak, akik hasonló helyzetben vannak, volt az alapja, hogy pszichológusnak tanultam az ELTE-n, majd évekig pszichológusként dolgoztam az egészségügyben. A saját és a pszichológusként szerzett tapasztalatom alapján is tudom, hogy milyen nehéz ez a rossz lelkiállapot, és milyen nehéz felvenni vele a küzdelmet nap mint nap. 

Én végül nem a pszichológia segítségével találtam megoldást a saját lelki problémáimra, hanem az általam kidolgozott Anamé jóga csakragyakorlatai segítettek. Ma már ugyan kiegyensúlyozott, lelkes és boldog vagyok, de soha egy pillanatra sem felejtem el, hogy honnan jöttem. Nagyon együtt tudok érezni mindenkivel, aki valamilyen mentális nehézséggel küzd. 

Talán az életem extrém nehézségei alakították ki bennem azt a megoldásorientált, gyakorlatias látásmódot, amivel mindig azt kutatom, hogy itt és most hogyan lehet jobb az életünk. Ez a szellemiség hatja át a mindennapjaimat, és ez az alapja az Anamé Program részét képező jóga- és életmódprogramnak is. Nézzük hát, mit tehetünk a jobb közérzetért és boldogságért itt és most! 

Boldogság itt és most

A hétköznapok rohanásában olyan, mintha kergetnénk a boldogságot, de soha nem érnénk el. Úgy tekintünk a jó érzésekre és a boldogságra, mintha valami tőlünk különálló, befolyásolhatatlan dolog lenne. Sőt, ami még rosszabb, olyan mintha mindig a jövőbe helyeznénk ki annak a feltételét, hogy igazán örömtelinek érezzük magunkat. Például “most nincs jó kedvem, bezzeg, ha fizetésemelést kapnék”, “ha elmehetnénk nyaralni külföldre”, “ha jobb lakásban költözhetnék”, és a sor szinte a végtelenségig folytatható. Ezekben a feltételekben csak egy közös dolog van, mégpedig az, hogy nem most érezzük jól magunkat, hanem majd valamikor a távoli jövőben, egy olyan eseményhez kötve, ami vagy bekövetkezik vagy nem. Magyarra lefordítva ez olyan, mintha semmi ráhatásunk nem lenne a boldogságunkra és arra, hogy jól érezzük magunkat, így egyszerűen kénytelenek vagyunk elszenvedni a levertséget, a hétköznapok szürkeségét és a reménytelenséget. Ha egy ideje olvasod a blogot, akkor talán ismersz már annyira, hogy tudd, ezzel a legkevésbé sem értek egyet, sőt téged is arra biztatlak, hogy oszlasd el magadban ezt a mítoszt! Ebben a bejegyzésben szeretném megmutatni, hogy hogyan tudod magad itt és most boldogságra hangolni. 

Minden rezgés

Biztos hallottál már arról, hogy minden rezgés, azaz minden energia, legalábbis a kvantumfizika ezt állítja. Sőt, tovább mennek, mert azt is állítják, hogy minden érzésnek van egy energiaszintje, ami lehet pozitív vagy negatív, azaz magas vagy alacsony, ahogy én hivatkozom rá.

A rezgés az akkor valami elvont elméleti dolog, ugye? Nem, pont ellenkezőleg! Az Anamé Életmódprogram célja az, hogy kézzelfoghatóvá és gyakorlatiassá tegye számodra azokat a szellemi tanításokat, fogalmakat, amik egyébként filozofikusnak és túl távolinak tűnhetnek. Sőt, abban is segíteni szeretnék, hogy olyan tippeket adjak, amelyeket az életedbe beépítve jobban érezheted magadat. 

De mi köze van a rezgésnek a boldogságunkhoz? Hogyan is lehet elképzelni ezt a magas és alacsony rezgéses dolgot? 

Az alacsony rezgés lassú. Úgy képzeld el, mint amikor nagyon fáradt, vagy és csak lassan vonszolod magad a lábaidon, mintha óriási súlyok lennének rajtuk, amiktől csak lassan tudsz előrehaladni egyik lábadat a másik után téve.

A magasabb rezgés ezzel szemben gyors. Érzésre talán úgy tudod elképzelni, mint amikor ugrálnod kell örömödben, mert hirtelen annyi energia szabadul fel a testedben és minden sejted úgy zizeg, hogy nem tudod visszafogni magad.

Tehát minél magasabbra emeled a rezgésszintedet, annál inkább jellemzőbb lesz rád az öröm, boldogság, pozitív gondolatok, hála érzése, melyek rezgésszintje szintén magasabb. Fontos, hogy soha ne hasonlítsd magad másokhoz és ne ítéld meg magad, helyette fordulj együttérzéssel önmagad felé és alkalmazd akár a két gyakorlatot, amit a bejegyzés végén javaslok, azért hogy egyre többször átélhesd a magasabb rezgésű érzéseket és ne találjanak rajtad fogást az alacsonyabb rezgésű érzések.  De hogy is néz ki ez a hétköznapokban?

A Karma Killer jóga és Anamé Életmód hatására egyre jobban érezheted magad napról, napra.

Alacsony és magas rezgés a gyakorlatban

A minap, amikor sétáltam az utcán, láttam egy hölgyet, aki megragadta a figyelmemet. A legnagyobb együttérzéssel néztem rá, miközben követtem a lépteit. Nagy, fekete, sátorszerű lepelruhát viselt, ami szinte lefelé húzta a talaj irányába. Beesett a válla és a mellkasa is, szó szerint lógatta az orrát, és hosszú haja is olyan volt, mintha súlyként nehezedett volna a fejére. A megállóba érve megállt, visszafordulva abba az irányba, ahol én voltam, így az arcát is láthattam. A ráncok mély barázdaként ültek meg a rajta, vonásai lefelé tartottak, szája lefelé görbült. Olyan volt, mintha óriási terhek ülnének rajta, amelyek folyamatosan lefelé nyomták volna, és ez látszott a járásán is.

Biztosan tudod, hogy az Anamé Programnál végzünk csakraanalízist, így én és az Anamé jóga oktatói is pillanatok alatt képesek vagyunk leolvasni a fizikai testről a csakrák állapotát. Ez nem valami misztikus dolog, és nem kell hozzá semmilyen berendezés vagy gép. Egészen egyszerűen működik, mert a csontok helyzete és az izomtónus megmutatja, hogy egy adott testszelvény, azaz csakra milyen állapotban van. Amikor egy csakra alulműködik, azaz blokkolt az energiaáramlást, akkor ott az alacsonyabb rezgéshez tartozó érzések a hangsúlyosak.Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ennek ellentéte, azaz a csakra túltöltése, túlmüködése lenne az ideális. Mint, minden esetben itt is az egyensúlyra érdemes törkedni, nem csak a csakra, hanem az egész energia test szintjén. Minden csakrához társítható egy-egy életterület is, így mindig őszintén meglepődnek a gyakoróink, amikor előzetes egyeztetés nélkül pontosan meg tudjuk mondani, hogy milyen nehézségekkel küzdenek az életükben.

Nézzünk egy példát! Gondolkoztál már azon, hogy miért van az, hogy kitüremkedő pocakot növeszt valaki? Arra gondolok, amikor a deréktáji szakaszon, azaz a köldökcsakra területén jelenik meg a túlsúly, pedig lehet, hogy mindemellett pipaszár lábai és vékony testalkata van valakinek. Bármilyen meglepőnek tűnik is ez a jelenség, valójában energetikai szempontból tökéletesen érthető. Ez az állapot mindig arról árulkodik, hogy az ember úgy érzi, hogy sok támadásnak van kitéve, ő pedig már belefáradt ezekbe az emberi játszmákba és veszekedésekbe. Ilyenkor az ember könnyen felkaphat magára egy kis “védőfelszerelést”, azaz egy kis pocakot. Ez a fajta pocak azt üzeni, hogy érdemes foglalkozni a köldökcsakrával, hogy az energiaáramlás újra szabad legyen ezen a területen. Ilyenkor nem csak a pocak olvadhat le csodába illő módon, de az ember is nyitottabbnak érzi magát az emberi kapcsolataiban, és nagyobb magabiztossággal és önbizalommal vesz részt olyan helyzetekben, amelyekben addig csak támadást és játszmázást tapasztalt. Erősebbnek és határozottabbnak érezheti magát. 

A hölgy esetében nem kellett még szuperokos csakraanalízis-szakértőnek sem lenni, hogy feltűnjön a rajta ülő szomorúság és az, hogy ez a szomorúság nemcsak pillanatnyi helyzet, hanem folyamatosan fennálló boldogtalan állapot. A nehézségek az egész életére rányomták a bélyegüket

Egyszer csak megszólalt a mobiltelefon a zsebében. Előhalászta, és ahogy ránézett a telefon kijelzőjére, hirtelen kiegyenesedett a görnyed tartásra, felderült az arca, és olyan boldogság sugárzott belőle, amit szívmelengető volt látni. A boldogság pedig egy magasabb rezgésű állapot. 

Nekem erről az esetről az jutott eszembe, hogy milyen csodálatos lenne úgy élni, hogy ne a külső körülmények függvénye lenne a boldogságunk, hanem mi tudnánk tudatosan előállítani a jókedvet olyan belülről ható módon, ami pozitív irányba és magasabb energiaszintre hangolja a lelkiállapotunkat. Azaz ne a külső körülményeknek kiszolgáltatva várjunk a boldogságra, miközben az olyan alacsonyabb energiaszintű érzések fogságában tengődünk, mint boldogtalanság, hanem meglegyen a lelki békénk és a belső érzelmi stabilitásunk, amitől alapból jól érezzük magunkat. A Buddhista Főiskolán is – ahol diplomás jógaoktatóként végeztem – sokat tanultunk arról, hogy milyen fontos a belső rendíthetetlenség és stabilitás. Minél inkább dolgozunk azon, hogy a belső világunk erős és kiegyensúlyozott legyen, annál kevésbé tudnak megviselni minket a külvilág változásai. 

A most következő két gyakorlat rövid, nagyon egyszerűen bárhol végrehajtható, és segíti ennek a lelki nyugalomnak és örömnek az elérését, legyél bármilyen körülmények között is.

Két Anamé Életmódprogram-gyakorlat a jobb közérzetért

1. A jó szándék gyakorlata

Teljesen természetes dolog, hogy emberként vágyunk arra, hogy mások jó szándékkal és szeretettel forduljanak felénk, ugyanakkor általános tapasztalat, hogy ez nem mindig van így. Ha mégis ezzel az elvárással fordulunk mások felé, akkor a vérmérsékletünknek megfelően elkeseredhetünk vagy dühösek lehetünk, abban pedig megállapodhatunk, hogy egyik sem hoz boldogságot vagy javít a helyzeten. Bármilyen elvárással is vagyunk mások felé, mindig ki vagyunk téve annak annak a lehetőségnek is, hogy az elvárásunk nem fog teljesülni, hiszen mások viselkedését nem tudjuk befolyásolni. Így aztán ez a másik ellen folytatott akaratérvényesítési harc eleve vesztett harc. 

Jó hír, hogy van valaki, akinek a viselkedésére mindig lesz befolyásunk! És nem, ez nem a férjünk vagy a gyerekünk és nem is szomszédunk, hanem saját magunk. Ha szeretnéd átélni azt a jó érzést, ami abból fakad, amikor jó szándék vesz téged körül, akkor ez az első gyakorlat, amit alkalmazva, nem fogsz csalódni. A gyakorlat hatására egyfajta jószándék-felhő fog körülvenni téged, ami másokat is könnyebben jóindulatra hangol az irányodban.

A jó szándék gyakorlata bárhol végezhető, nem kell hozzá jógaruhában öltözni és elvonulni a szobád magányába. Kíváló terep hozzá a munkahelyed, de akár az élelmiszer bolt is, amikor sorban állsz. Én ezt a gyakorlatot most éppen a blog írása közben is végzem, amikor egy-egy pillanatra a teába kortyolva a tekintetem megpihen egy-egy járókelőn az elém táruló téren. Élvezem ezt az érzést, ahogy megtelik a szívem szeretettel és örömmel. 

Így végezd a jó szándék gyakorlatát: 

Bárhol is vagy, ha van körülötted valaki, akár ismered őt, akár nem, a gyakorlat nem kíván mást, mint hogy nézz rá feltétel nélküli szeretettel és elfogadással anélkül, hogy megítéled őt, majd kívánj neki boldogságot és örömet. Kívánj neki minden jót, ami csak eszedbe jut, és engedd, hogy közben a szíved megnyíljon rá. Nem kell neki hangosan semmit mondanod, sőt mereven bámulni sem, nehogy zavarba hozd. Egyszerűen csak add át magad a pillanatnak és hangolódj rá a szívedben. 

Sokszor elhisszük azt, hogy egyedül vagyunk a világban és mindenki mindenki ellen küzd, ezért a túlélésünk érdekében nekünk is meg kell küzdenünk minden egyes emberrel, aki csak az utunkba akad. Ennek pont az ellenkezője igaz. Bár minden ember különállónak tűnik, valójában egyek vagyunk, így minél több jót és boldogságot kívánsz másoknak, annál több jóban és áldásban lesz részünk. Ez a gyakorlat is bizonyítja ezt, mert ha elkezded végezni, akkor azt fogod érezni, hogy te magad válsz boldoggá azáltal, hogy másoknak jót kívánsz. 

 

2. A radikális hála gyakorlata

 

Mindannyian tudjuk, hogy a hála jó hatással bír a lelki egészségünkre és a boldogságunkra, és sokan használják ezt a módszert, ha éppen rossz kedvük van. Ilyenkor végiggondolják, hogy milyen sok jó dolog van az életükben, amiért hálásak lehetnek. Ez nagyon jó gyakorlat, ami valóban segít átfordítani a rosszkedvet, és az ember jobb hangulatba kerül általa. Én is javasoltam már nektek egy előző bejegyzésben, és magam is használom. De most ennél egy kicsit tovább mennék! A radikális hála gyakorlata akkor szuper segítség, amikor negatív gondolatok kapcsolódnak egy konkrét eseményhez a fejemben, és nehezen tudok kiszakadni a békétlenség érzéséből. Mire gondolok? 

Nemrégiben beültünk egy helyre a párommal, Gáborral meginni egy teát. Miután távoztunk, jóval később néztem csak meg a blokkot, amin két tea helyett három tea volt feltüntetve, ráadásul még egy olyan tétel is szerepelt, amit nemcsak nem rendeltünk, de meg sem kaptuk, sőt még gondolni se gondoltam rá. Ennek ellenére kifizettették velünk. Lehet, hogy már te is jártál így? Utólag már nem mentünk vissza, de azért eléggé felment bennem a pumpa. 

Ha elkezdenek kavarogni a gondolataim és békétlen vagyok, akkor ez biztos jelzés a számomra, hogy valamit tennem kell, mert nem a dühöngés a megoldás. Ilyenkor törekszem arra, hogy megtaláljam az utat vissza a középpontomba. Ez már amolyan természetes reakcióvá vált, mert számtalanszor megállapítottam már, hogy a dühöngés vagy az elkeseredés, csalódás érzése nem segít, bármennyit is pácolom magam benne. Ha jól akarom magam érezni a bőrömben, akkor kötelességem tenni ezért, és mások hibáztatása vagy saját magam sajnálata soha nem fog megoldást hozni. 

Ilyen esetekben én mindig a radikális hálaadás gyakorlatához fordulok. Ilyenkor hálát adok magamban nemcsak azért a sok jóért, amiben részem van, de a teljes helyzetért, amit nehéznek, igazságtalannak vagy esetleg dühítőnek érzek. Hiszen abban a helyzetben is rengeteg olyan dolog történt velem, amiért igazán hálát adhatok. Hálás voltam azért, hogy a szabad levegőre kiülve megihattam a teát. Hálát adtam azért is, hogy ki tudtam fizetni azt, amit pluszban felszámoltak, hiszen még azzal együtt is megengedhetem magamnak ezt az élményt. Hálás voltam a kreativitásért és a jó ötletekért, amik teázás közben eszembe jutottak. És hálás voltam azért, hogy jelenleg ilyen problémáim vannak, hiszen az életemben volt olyan időszak amikor hajléktalan voltam, kukából ettem, és sohasem gondoltam volna, hogy valaha is beülhetek egy ilyen helyre teázni.

Így végezd a radikális háladás gyakorlatát:

Amikor olyan helyzetben találod magad, amit igazságtalannak vagy dühítőnek tartasz, akkor nézd meg, miért lehetsz hálás abban a helyzetben. Mindig van miért hálásnak lenni, így ne add fel akkor sem, ha ezt nehezen találod. 

Ez a két gyakorlat tökéletesen összeillik és kiegészíti egymást, így én is sokszor használom őket akár egymás után is. A radikális hálaadás után áldást kértem a helyzet minden résztvevőjére és boldogságot kívántam nekik. Energetikailag az ember így tudja csökkenteni a negatív érzésekből összeálló ökológiai lábnyomát. A negatív helyzetek engem mindig arra indítanak, hogy dolgozzam azon, hogy az a helyzet minél inkább fényes legyen és jó érzéssé váljon mindenki számára. 

 

+1 tipp az Anamé csakra-életmódtervezéssel 

Az Anamé csakra-életmódtervezés során mindig azt nézzük meg, hogy valaki az életet melyik területén szeretne javítani, örömre, boldogságra találni. Ehhez kapcsolódóan adunk személyre szabott javaslatokat az adott életterülethez kapcsolódó csakraterület egyensúlyának helyreállításához. Itt most természetesen nem személyre szabottan, hanem általánosan adok neked javaslatot, úgyhogy ha szeretnél személyre szabott tanácsot, foglalj egy csakradizájn időpontot az Anamé Program honlapján az Órarendben. A konzultáció akkor is tökéletes első lépés, ha kezdő jógásként jönnél hozzánk.

Általánosságban a tradicionális jógaszövegek szerint a mentális egészség és a negatív gondolatok is megfeleltethetők egy csakrának, ez pedig a harmadik szem. S bár sokan ismerik az e mögött lévő filozófiát, nem biztos, hogy ettől boldogabbak és jobban érzik magukat, mint azok, akik semmit sem tudnak a csakrák tanításairól. Ez azért van, mert nem elég tudni vagy érteni valamit. Én abban hiszek, hogy az elméleti tudásnak a gyakorlatba átültetve van igazán értelme és haszna, ezért terveztük meg az Anamé jóga gyakorlatokat és az Anamé Életmódprogramot is gyakorlatias módon. 

A harmadik szemről egyébként sokan úgy beszélnek, mintha egyfajta misztikus terület lenne, aminek semmi köze sincs a hétköznapi életünkhöz. Ez azonban nem valós. Az igazság az, hogy a harmadik szem harmonikus működése hozzásegít minket, hogy a negatív gondolatok helyett konstruktívan és a megoldásra fókuszálva tudjunk gondolkozni a megoldandó feladatatokon, a túl sok és eredménytelen agyalás helyett. Emellett segít, hogy intuitívan, a belső irányítóközpontunkra hallgatva, biztonságosan és kényelmesen tudjunk előrejutni az életünkben. A negatív hiedelmek helyett így szeretetteljes világkép alakulhat ki, egy olyan világkép, amiben jó érzés élni és jó érzés jelen lenni. 

Mint láthatod, számtalan pozitív hozadéka van annak, amikor a harmadik szem területe kiegyensúlyozottan működik, ezért is igyekszem minden alkalmat megragadni, hogy eloszlassam az ehhez tartozó félreértéseket. Az a véleményem, hogy ez nagyon fontos.

Az extra tippem pedig, hogy egyensúlyozd ki a harmadik szem területét,

  • ha neked is nehezedre esik, hogy átfordítsd és elhessegesd a negatív, rossz gondolatokat, 
  • ha aggodalmak és szorongás tölti ki a gondolataid nagy részét és az életedet,
  • ha félelemalapú világkép helyett biztonságot nyújtó és szeretetteljes világképre vágysz.

Hogyan tudod ezt megtenni? 

Az Anamé Program honlapján több kapcsolódó online és személyes Anamé jógaórát is találsz, ahol természetesen nemcsak a harmadik szem csakratisztításával és energetizálával foglalkozunk (a csakrák megnyitásával viszont sosem, ezt fontos tudnod!), hanem más csakraterületeket is érintünk, mivel az online jógaórákon és az egyéni jógaórákon is minden esetben komplexen dolgozunk.  2021. szeptemberben ráadásul nálunk fókuszban pont a harmadik szem van. A programokról részletes leírást is olvashatsz a honlapunkon, ha bővebben érdekel, és itt budapesti jógastúdiónk elérhetőségeit is megtalálod.

Nagyon szépen köszönöm, hogy ma is velem tartottál! Már szinte úgy érzem, barátok vagyunk, annyi mindent tudtok rólam. Nagyon megtisztelő a számomra, hogy együtt járunk a fejlődés útján és hogy összeköt minket a fejlődés vágya. 

Ha szeretnél más felületeken is kapcsolódni velem, akkor további tartalomért kövesd az Anamé Program és az Anamé Lifestyle Instagram-oldalakat, ha pedig tetszett ez a blogbejegyzés, akkor kérlek, oszd meg a Facebook ikonra kattintva!

Legközelebb is ezt a témát szeretném folytatni: vajon a közösség milyen hatással van a mentális egészségünkre?

 

Szeretettel, 

Balázs Valéria Anamé

Iratkozz fel hírlevelünkre!