Anamé 21 napos életmódkihívás

TEST

Szeretnéd jobban érezni magad bőrödben? Akkor ez a kihívás neked szól! Kövesd Anamé javaslatait 21 napon át, és figyeld meg, mi változik benned! 

AZ ANAMÉ TEST ÉLETMÓDKIHÍVÁS HÁROM RÉSZBŐL ÁLL

Megerősítések és tudatossági gyakorlat

Segítenek átírni a testeddel kapcsolatos negatív érzéseket és az ítélkezést. Ismételd őket naponta, hogy megalapozd a szeretetteljes, elfogadó kapcsolatot a testeddel!

Életmód
javaslatok

A mozgásra, a testápolásra és a napi rutinokra vonatkozó javaslatok, amelyek nemcsak jót tesznek és egészségesek, de segítenek megteremteni egy gondoskodó, odafigyelő kapcsolódás alapjait.

Az Anamé Életmódkihívás
gyakorlatai

Ingyenes Anamé jógagyakorlatok, hogy képes legyél nyitott szívvel és stabilan jelen lenni ebben a 21 napban. Általánosan jobb közérzetet, magasabb energiaszintet biztosítanak a mindennapokban.

ÉS HOGY HOGYAN ÁLL ÖSSZE MINDEZ A GYAKORLATBAN?

A testünkhöz való viszonyunk sok mindenre kihat az életünkben; az, ahogyan létezel, mozogsz az benne, viszonyulsz hozzá, nemcsak a közérzetedre van hatással, de kisugárzik a külvilágba is, és befolyásolja a másokhoz fűződő kapcsolatodat. 

Ennek a kihívásnak az az elsődleges célja, hogy a testeddel való kapcsolatod pozitív irányba változzon, és ezen keresztül egyre szeretetteljesebb döntéseket hozz a testeddel kapcsolatban. A tested téged szolgál és szeret téged, feltétel nélkül elfogad, akármit is teszel vele. Válj tudatosabbá, és alakíts ki szeretetteljes szokásokat, engedd el az előítéleteidet és érezd meg, hogy a tested csodálatos! Benne vagy?

MEGERŐSÍTÉSEK ÉS TUDATOSSÁGI GYAKORLAT

A kihívás mantrája: "Szeretem és elfogadom a testem."

Ez a mantra segíthet, hogy a testeddel kapcsolatos negatív érzéseket és előítéleteket szeretettel fordítsd át magadban. Használd ezt a mantrát a tudatossági gyakorlat és az ingyenes Anamé gyakorlatok végzésekor, és használd bármikor, amikor úgy érzed, szükséged van rá a nap során. 

A kihívás tudatossági gyakorlata

Állj a tükör elé testhezálló ruhában vagy akár ruha nélkül. Nézz végig a testeden lassan lentről felfelé, és közben ismételd el magadban a mantrát 3x, olyan ütemben, ahogy haladsz. Ezt követően mondd el a testednek, hogy miért vagy hálás érte és mit szeretsz benne, mit értékelsz magadon. 

Az Anamé Életmód Test kihívás tudatossági gyakorlatát végezd el mindennap a 21 nap során legalább egyszer, de természetesen akár többször is megismételheted. 

Tudományos tény, hogy a jobb lelki állapot és a magasabb energiaszint pozitívan hat az egészségre. Magasabb energiaszinten jobban érzed magad, jobban regenerálódik a tested, jobb a lelkiállapotod, pozitívabbak a gondolataid.

Anamé

ANAMÉ JAVASLATAI A TEST KIHÍVÁSHOZ

Mozogj

Végezz valamilyen testmozgást, ami örömmel tölt el minden nap legalább 30 percig. Anamé szeret sétálni; ez talán a legegyszerűbb módja testmozgásnak, amit te is könnyen be tudsz építeni napi rutinként. De ha téged a tánc, a futás vagy más sport nagyobb élvezettel tölt el, akkor válaszd azt. A lényeg, hogy mozogj minden nap a 21 nap során!

Válj tudatosabbá a tested ápolásában

Használj természetes (lehetőleg bio) összetevőkből álló testápolási szereket és kozmetikumokat. Ahogy az Étrend kihívásnál, itt is azt valljuk, hogy minél közelebb áll az eredetihez, a természeteshez, annál jobb. Természetesen nem kell, hogy kidobj egyből mindent a fürdőszobából, de ha valami elfogyott, akkor helyettesítsd már ennek megfelelően. Használj helyettük tiszta, minél természetesebb és minél kevesebb összetevőből álló alternatívákat:

  • A drogériákban külön helyen találhatóak a bio minősítésű, természetes testápoló szerek és kozmetikumok. Válogass azok közül! 

  • A szűz, bio kókuszolaj multifunkcionális alternatíva lehet a számodra is, amit nem csak főzéshez, de például sminklemosáshoz, hajpakolásnak vagy akár testápolónak is használhatsz. Sőt, szájápoláshoz, olajos öblögetéshez is szuper. 

  • Bár a nádcukrot javasoljuk kerülni az Étrend kihívás során, azonban testradírnak egy kis bio olajjal vagy kókuszvajjal kikeverve szuper kombináció.

ANAMÉ INGYENES ÉLETMÓD KIHÍVÁS GYAKORLATOK

Miért végezd az ingyenes gyakorlatokat a kihívás során?

Azért, hogy a maximumot tudd kihozni ebből a kihívásból Anaméval. Ezek a gyakorlatok általános csakra tisztító és energetizáló hatásúak, segítenek lágyan átmozgatni azokat a területeket, ahol a csakrák közötti energiaáramlás a leginkább gátolt a legtöbb ember esetében, és amiket jó ha átmozgatunk, átlélelegzünk minden nap.  Így napról, napra energikusabbnak, stabilabbnak és nyitottabbnak érezheted magad és könyebben veheted az életmódváltással járó akadályokat is. 

Test gyakorlata: Ennek a gyakorlatnak a segítségével növelheted a stabilitásodat a hétköznapokban. 

Lélek gyakorlata: Ez a gyakorlat segít téged abban, hogy nyitottabban kapcsolódj magaddal és másokkal. 

Szellem gyakorlata: Ez a gyakorlat segít abban, hogy a szürke hétköznapokat is áldottabbnak, inspirálóbbnak és felemelőbbnek érezd. 

Egység gyakorlata: Ez a gyakorlat segít átélni azt, hogy minden élet áldott. Megérezni azt, hogy számítasz és fontos vagy, és azt is, hogy milyen értékes és boldogító lehetőség az élet. 

Dinamikus lazító gyakorlat: Segít levezetni, enyhíteni a hétköznapok feszültségét és az indulatokat. Ellazít és megnyugvást ad..  

Anamé meditáció 

Ezt a plusz gyakorlatot bárhol végezheted, akár az 5 Anamé alapgyakorlat lezárásaként, akár napközben, ha egy kis feltöltődésre, nyugalomra van szükséged. Segít abban, hogy te dönts arról, hogy milyen gondolatokkal veszed körül magad. A mantrád segítségével megállíthatod és pozitívabb irányba fordíthatod a negatív gondolati köreidet.

Hogyan és mennyit végezz az ingyenes Anamé Életmód kihívás gyakorlataiból?

Végezz 3 ismétlést gyakorlatonként a Test, Lélek, Szellem és Egység gyakorlatokból. Ennél természetesen végezhetsz kevesebb és többet is, ahogyan az időd és a fizikai állapotod engedi. A lényeg a rendszeresség. Majd zárd le a gyakorlatokat a dinamikus lazító gyakorlattal és ha időd engedi végezd legalább 5 percig a meditációs gyakorlatot. A gyakorlatok a nap bármely szakában végezhetőek, de legjobb reggel vagy étkezések előtt gyakorolni. Ha mégis étkezés után gyakorolnál, érdemes előbb egy-másfél órát várni.

Mindegyik gyakorlatnak van egy módosított változata. Minden esetben a módosított változatát végezd az Anamé alapgyakorlatoknak, 

● ha nehéznek érzed az alap gyakorlatokat, 
● ha egészségügyi problémád van. 

Az ingyenes Anamé jógagyakorlatok sokat segíthetnek, hogy jobb legyen a közérzeted, azonban fontos tudnod, hogy az Anamé jóga csakragyakorlatai azok, amelyek igazán mélyreható változást hozhatnak az életedbe, mert azok közvetlenül a csakrákhoz kapcsolódó életterületekre hatnak. Neked is van olyan területe az életednek amin szeretnél változtatni? Vagy egy újra és újra visszatérő probléma, ami már nagyon feszít és szeretnél megoldást találni rá? 

Mindig bánj magaddal gyöngéden és szeretetteljesen! 

ANAMÉ ÉLETMÓDTÁBOR

Engedd el fogcsikorgatások nélkül, könnyedén a régi szokásaidat, amelyek szinte észrevétlenül hagynak el, ahogyan kioldódik egy-egy energiablokk az Anamé jóga csakragyakorlatok hatására.  Így az életmódváltás pokla helyett egy teljesen új felszabadult életet élhetsz, ahol nem a szokásaid rabjaként élsz, hanem szabadon és örömmel mindennap. 

Kérdésed van?

Írj nekünk az info@anameprogram.com e-mail címre, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!