Anamé 21 napos életmódkihívás

ÉTREND

Szeretnél jobb viszonyba kerülni az étellel? Szeretnél energikusabb lenni, vagy egyszerűen csak eleged van az állandó kajakómából? Próbáld ki Anamé javaslatait 21 napon át! 

AZ ANAMÉ ÉTREND ÉLETMÓDKIHÍVÁS HÁROM RÉSZBŐL ÁLL

Megerősítések
és vizualizáció

A kihívás mantrája: “Hálás vagyok az ételért!”

Ez a mantra segíthet, hogy a hála érzését erősítve magadban felülírd az ételhez kapcsolódó negatív érzéseidet, előítéleteidet. Képzeld el, vizualizáld magadban, ahogy az étel táplálja, energetizálja és élteti a testedet!

Anamé
étrend javaslatai

Anaméra nem csak saját személyes tapasztalatai, de az elismert amerikai Hippocrates Health Institute intézményében tanultak is nagy hatással voltak. A kihívás javaslatai téged is közelebb visznek egy olyan étrend kialakításához, ami a tested működését a legjobban szolgálja.

Az életmódkihívás
gyakorlatai

Ingyenes Anamé jógagyakorlatok, hogy képes legyél nyitott szívvel és stabilan jelen lenni ebben a 21 napban. Általánosan jobb közérzetet, magasabb energiaszintet biztosítanak a mindennapokban. 

ÉS HOGY HOGYAN ÁLL ÖSSZE MINDEZ A GYAKORLATBAN?

Ennek a kihívásnak az az elsődleges célja, hogy az ételhez fűződő kapcsolatod pozitív irányba változzon, és ezen keresztül egyre szeretetteljesebb döntéseket hozz az ételek kiválasztásakor is. Mit jelent ez? Hogy az ételt ne csak elfogyasztani legyen öröm, de az egészségedre is jótékony hatással legyen, vagyis éltesse, táplálja a testedet-lelkedet.

A tested egy fantasztikus eszköz, aminek az ideális működéséhez az étrendeddel és étkezési szokásaiddal is nagyban hozzájárulhatsz. Fordulj szeretettel és hálával az ételhez, amit elfogyasztasz, és ezen keresztül alakítsd át mindazt, amit az étkezésről eddig gondoltál. Tarts velünk 21 napon át! 

MEGERŐSÍTÉSEK ÉS VIZUALIZÁCIÓ AZ ANAMÉ ÉLETMÓD ÉTREND KIHÍVÁSA SORÁN

A kihívás mantrája: "Hálás vagyok az ételért."

Ez a mantra segíthet, hogy a hála érzését erősítve magunkban felülírjuk a negatív érzéseinket, előítéleteinket az ételhez kapcsolódóan. Használd ezt a mantrát étkezések előtt és után, tovább az Anamé ingyenes gyakorlatok közben is. Persze használhatod bármikor máskor is, amikor úgy érzed segítségedre lehet! 

A kihívás tudatossági gyakorlata

Szánj időt arra, hogy az ételt, amit elfogyasztasz, gusztusosan rendezd el a tányérodon. Fogadd be az étel látványát minden érzékszerveddel, mielőtt nekilátnál elfogyasztani. Ismételd el a kihívás mantráját magadban, érezd át! 

Figyeld meg az ételt, amit éppen eszel, fedezd fel újra az ízét, a textúráját. Ugyanannak a zöldségnek teljesen más íze lehet szezontól, származási helytől vagy éppen típustól függően. Fedezd fel a különbségeket azáltal, hogy az étkezések során azon az ételen tartod a fókuszodat. A kihívás alatt kerülj más tevékenységeket étkezés közben, amennyire a körülmények engedik. Ehelyett figyelj arra a csodálatos áramlásra és energiára, amivel az étel tápanyagai feltöltik a testedet! 

Szánj még néhány percet magadra. Képzeld el, vizualizáld magadban, ahogy az étel táplálja, energetizálja és élteti a testedet! A társadalmunk sokszor olyan testképet vár el, ami miatt az ételhez való viszonyunk torzulhat. Elutasítás és ítélkezés helyett szeretettel és hálával fogadd magadba az ételt. Éld át a szeretetet önmagad iránt is!  Figyeld meg, hogyan érzed magad, és bármilyen érzés, gondolat is jön fel közben, ne ítéled meg magad, csak ismételd el a mantrát újra és újra.  

ANAMÉ ÉTREND JAVASLATAI A KIHÍVÁSHOZ

Fontos, hogy ennek a kihívásnak nem az a lényege, hogy egy újabb diétát erőszakoljunk magunkra ebben a 21 napban.  Haladj elfogadással és a legnagyobb szeretettel önmagad és a tested felé. 

Alkalmazd a következő javaslatokat 21 napon át, és figyeld meg, hogy mi változik: 

  • Igyál naponta legalább 2,5 liter folyadékot. Ez lehet frissen préselt zöldséglé és jó minőségű víz. Javasoljuk, hogy kerüld a csapvizet – ha a körülmények engedik, forralást követően visszahűtve fogyaszd. 

  • Legalább a tányérod felét minden étkezésnél nyers zöldségekkel töltsd ki. 

  • Kerüld a kávét, a fekete teát, és helyette inkább válassz zöld vagy gyógynövény teát. 

  • Kerüld a cukrot és a feldolgozott élelmiszereket, péksüteményeket, gyorsételeket! 

  • Részesítsd előnyben a teljes kiőrlésű tésztákat, a barna rizst és a tápegész (finomítatlan) élelmiszereket. 

  • Ebben a 21 napban kerüld az alkoholt, a dohányzást és az egyéb drogok használatát.

Az ízlésünk formálható. A tudatosság és az a vágy, hogy szeretettel tápláld a testedet, képes felülírni az ösztöneidet, akármilyen hihetetlen is ez most még.

Anamé

ANAMÉ JAVASLATAI AZ ÉTELEK KOMBINÁLÁSÁHOZ

Az ételek megemésztéséhez használjuk a legtöbb energiát a testünkben. A megfelelően összeválogatott alapanyagokból készült ételek esetében elkerülhető, hogy étkezés után fáradtnak és kimerültnek érezzük magunkat. A testünk így az emésztésre fordított energiát máshol tudja hasznosítani. A következő javaslatok abban segíthetnek neked, hogy ezt mielőbb elérd:

  • Gyümölcsöt legjobb reggel és a délelőtt folyamán fogyasztani, étkezés előtt legalább 40 perccel vagy étkezés után 3-4 órával. A gyümölcsöt nem javasoljuk desszertként, mivel az ilyenkor elinduló erjedési folyamatok gázokat, felfúvódást és a baktériumok elterjedését is okozhatják a testünkben. 

  • Ha úgy érzed, a teljes növényi étrend vagy a káros szokások elhagyása számodra most nem vállalható bármilyen oknál fogva, az is rendben van természetesen. Ebben az esetben javasoljuk, hogy csökkentsd az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását legalább a felére erre a 21 napra, illetve kerüld a káros szokásokat, amennyire csak lehetséges. Azért, hogy az emésztésed könnyebb legyen, az állati eredetű ételekhez köretnek lehetőleg friss zöldségeket, salátát és párolt zöldségeket fogyassz.

  • Mivel a folyadék hígítja a gyomorsavat, ezért étkezés előtt fél órával és étkezés után még legalább 1 óráig ne igyál. 

ANAMÉ INGYENES ÉLETMÓD KIHÍVÁS GYAKORLATOK

Miért végezd az ingyenes gyakorlatokat a kihívás során?

Azért, hogy a maximumot tudd kihozni ebből a kihívásból Anaméval. Ezek a gyakorlatok általános csakra tisztító és energetizáló hatásúak, segítenek lágyan átmozgatni azokat a területeket, ahol a csakrák közötti energiaáramlás a leginkább gátolt a legtöbb ember esetében, és amiket jó ha átmozgatunk, átlélelegzünk minden nap.  Így napról, napra energikusabbnak, stabilabbnak és nyitottabbnak érezheted magad és könyebben veheted az életmódváltással járó akadályokat is. 

Test gyakorlata: Ennek a gyakorlatnak a segítségével növelheted a stabilitásodat a hétköznapokban. 

Lélek gyakorlata: Ez a gyakorlat segít téged abban, hogy nyitottabban kapcsolódj magaddal és másokkal. 

Szellem gyakorlata: Ez a gyakorlat segít abban, hogy a szürke hétköznapokat is áldottabbnak, inspirálóbbnak és felemelőbbnek érezd. 

Egység gyakorlata: Ez a gyakorlat segít átélni azt, hogy minden élet áldott. Megérezni azt, hogy számítasz és fontos vagy, és azt is, hogy milyen értékes és boldogító lehetőség az élet. 

Dinamikus lazító gyakorlat: Segít levezetni, enyhíteni a hétköznapok feszültségét és az indulatokat. Ellazít és megnyugvást ad..  

Anamé meditáció 

Ezt a plusz gyakorlatot bárhol végezheted, akár az 5 Anamé alapgyakorlat lezárásaként, akár napközben, ha egy kis feltöltődésre, nyugalomra van szükséged. Segít abban, hogy te dönts arról, hogy milyen gondolatokkal veszed körül magad. A mantrád segítségével megállíthatod és pozitívabb irányba fordíthatod a negatív gondolati köreidet.

Hogyan és mennyit végezz az ingyenes Anamé életmód kihívás gyakorlataiból?

Végezz 3 ismétlést gyakorlatonként a Test, Lélek, Szellem és Egység gyakorlatokból. Ennél természetesen végezhetsz kevesebb és többet is, ahogyan az időd és a fizikai állapotod engedi. A lényeg a rendszeresség. Majd zárd le a gyakorlatokat a dinamikus lazító gyakorlattal és ha időd engedi végezd legalább 5 percig a meditációs gyakorlatot. A gyakorlatok a nap bármely szakában végezhetőek, de legjobb reggel vagy étkezések előtt gyakorolni. Ha mégis étkezés után gyakorolnál, érdemes előbb egy-másfél órát várni.

Mindegyik gyakorlatnak van egy módosított változata. Minden esetben a módosított változatát végezd az Anamé alapgyakorlatoknak, 

● ha nehéznek érzed az alap gyakorlatokat, 
● ha egészségügyi problémád van. 

Az ingyenes Anamé jógagyakorlatok sokat segíthetnek, hogy jobb legyen a közérzeted, azonban fontos tudnod, hogy az Anamé jóga csakragyakorlatai azok, amelyek igazán mélyreható változást hozhatnak az életedbe, mert azok közvetlenül a csakrákhoz kapcsolódó életterületekre hatnak. Neked is van olyan területe az életednek amin szeretnél változtatni? Vagy egy újra és újra visszatérő probléma, ami már nagyon feszít és szeretnél megoldást találni rá? 

Mindig bánj magaddal gyöngéden és szeretetteljesen! 

ANAMÉ ÉLETMÓDTÁBOR

Engedd el fogcsikorgatások nélkül, könnyedén a régi szokásaidat, amelyek szinte észrevétlenül hagynak el, ahogyan kioldódik egy-egy energiablokk az Anamé jóga csakragyakorlatok hatására.  Így az életmódváltás pokla helyett egy teljesen új felszabadult életet élhetsz, ahol nem a szokásaid rabjaként élsz, hanem szabadon és örömmel mindennap. 

Kérdésed van?

Írj nekünk az info@anameprogram.com e-mail címre, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!